300: Rise of an Empire

Eva Green tegen de Grieken

Veronica - zondag 16 augustus om 20:00

© http://www.warnerbros.de/agb.html
In 300 versloeg het Perzische leger van koning Xerxes (Rodrigo Santoro) koning Leonidas en zijn dappere Spartaanse strijders. Zijn nieuwe doel: de rest van Griekenland onderwerpen.

Leonidas en zijn 300 man sterke Spartaanse leger hebben zich kranig geweerd, maar tegen de honderdduizenden Perzische strijders waren ze simpelweg niet opgewassen.

300: Rise of an Empire

Gevolg: de Perzische legers van koning Xerxes hebben Sparta onder de voet gelopen. Nu trekken ze verder om de rest van het Griekse rijk te onderwerpen.

Xerxes leidt zijn manschappen niet alleen. Hij krijgt bijval van de meedogenloze commandant Artemisia (Eva Green).

Ondertussen probeert de Griekse generaal Themistokles (Sullivan Staple) een leger op te trommelen dat de Perzen het hoofd moet bieden. Of hij op hulp van Sparta kan rekenen is de vraag: Leonidas' weduwe koningin Gorgo (Lena Heady) ziet het niet zitten om nog meer Spartaanse mannen op te offeren.

Kan de sluwe Themistokles de Perzen het hoofd bieden? Je ziet het in 300: Rise of an Empire.

Eva Green

300: Rise of an Empire is niet zomaar een vervolg op actieknaller 300. De film is tegelijkertijd een prequel en een sequel.

En deel van de film speelt zich voor de Slag bij Thermopylae af, een ander deel van de film toont wat er elders gebeurde terwijl die slag aan de gang was. En dan is er nog een deel dat plaatsvindt ná de gebeurtenissen uit 300.

Voor Eva Green kwam er met haar rol in 300: Rise of an Empire een droom uit. De Franse actrice wilde altijd al een keer een actieheld spelen.

 

 

Meer over