3Doc: De klimaatverkenner

Nicolaas Veul maakt documentaire over klimaatverandering op NPO3

NPO 3 - vrijdag 28 oktober om 20:27

© VPRO
Programmamaker Nicolaas Veul maakt zich grote zorgen over klimaatverandering en de stijgende zeespiegel die Nederland bedreigt. Hij onderzoekt in de 3Doc: De Klimaatverkenner of er een plan B is om Nederlanders klaar te maken voor de toekomst.

Programmamaker Nicolaas Veul maakt zich grote zorgen over het klimaat en wat dat met ons land doet. In de documentaire De Klimaatverkenner verdiept hij zich in de ontwikkelingen in Nederland tegen de achtergrond van klimaatverandering.

Nicolaas Veul

Veul verbaast zich erover dat een deel van de Nederlandse bevolking onverschillig is over de stijgende zeespiegel, terwijl grote delen van het land nu al beneden de zeespiegel liggen. Nederlanders lijken volgens de presentator te denken dat het allemaal wel goed komt en dat de dijken ons wel redden. Misschien moet het hele land wel naar Noorwegen verhuizen. Dat land ligt hoog, er is genoeg ruimte en er zijn ook nog aardige mensen, zegt Veul. Hij gaat op zoek naar een nieuw plan om Nederland klaar te maken voor de toekomst.

Meer over