6 Below: Miracle on the Mountain

Josh Hartnett raakt ingesneeuwd in 6 Below: Miracle on the Mountain

RTL 7 - woensdag 9 februari om 22:37

Een snowboarder belandt in de film 6 Below: Miracle on the Mountain in een sneeuwstorm en verdwaalt. Hij moet onder barre omstandigheden zien te overleven.

Voormalig ijshockeyprof Eric LeMarque heeft een simpele manier gevonden om tot rust te komen. Als het hem te veel wordt, gaat hij gewoon een stukje snowboarden.

Josh Hartnett

En het wordt Eric (Josh Hartnett) de laatste tijd vaak te veel. Sinds hij gestopt is met ijshockeyen heeft hij het zwaar.

Eric is aan de drugs geraakt. Dat is een van de redenen dat hij binnenkort voor de rechter moet verschijnen.

Dat levert hem veel stress op. Dus is het bijna logisch dat Eric in 6 Below: Miracle on the Mountain zijn snowboard pakt en de bergen ingaat.

Minder logisch: hij doet dat terwijl het weerbericht waarschuwt dat er een zware sneeuwstorm op komst is. En dan gaat hij tijdens het snowboarden ook nog eens offpiste.

6 Below: Miracle on the Mountain

Dat had Eric beter niet kunnen doen. De sneeuwstorm slaat in volle hevigheid toe. 

Eric verdwaalt en moet onder barre omstandigheden zien te overleven. Ondertussen probeert zijn moeder (Mira Sorvino) uit alle macht een reddingsoperatie op touw te zetten.

6 Below: Miracle on the Mountain is gebaseerd op het boek dat Eric LeMarque over zijn ontberingen schreef. De Fransman kon het verhaal dus navertellen, maar hij liep wel zware verwondingen op.

Zijn beide benen waren na acht dagen in de vrieskou zo toegetakeld dat artsen ze moesten amputeren.

Meer over