A History of the Future

Het verleden onder de loep in HISTORY Channel-reeks A History Of The Future

HISTORY - woensdag 3 november om 19:35

© Tomasz.Wysocki@aetn.co.uk
Wat kunnen we leren van het verleden om in de toekomst nog beter te werk te gaan? Dat is de belangrijkste vraag van de vierdelige HISTORY Channel-serie A History Of The Future.

Onderzoekers buigen zich normaal gesproken over het verleden om het heden te begrijpen, maar wat als ze dat eens omdraaien? Zo moeten de makers van de vierdelige HISTORY Channel-docuserie A History Of The Future hebben gedacht. In deze serie kijken ze vooral naar het verleden om in de toekomst betere keuzes te maken, op vier verschillende gebieden: klimaat, werk, democratie en globalisering.

Klimaatverandering

De eerste aflevering gaat over de toekomst van het klimaat. We weten allemaal dat klimaatverandering en de daarbij komende gevolgen aan de orde van de dag zijn. Denk aan: de ergste droogtes, overstromingen en pandemieën. Het bewijst keer op keer hoe kwetsbaar de wereld is.

Kunnen we wat leren uit de keuzes die vroeger zijn gemaakt om ze in de toekomst te vermijden? En zo ja, wat dan? Hoogleraar Toegepaste Geschiedenis Diego Rubio Rodríguez gaat op onderzoek uit. 

De eerste aflevering van A History Of The Future is woensdag 3 november om 19:35 uur te zien op HISTORY Channel.

Meer over