Bloodsport

Jean-Claude Van Damme zet zijn leven op het spel in Bloodsport

RTL 7 - vrijdag 8 juli om 20:29

© www.sfdrs-pressedienst.ch/sfdrs/
Een Amerikaanse soldaat vertrekt in de film Bloodsport naar Hongkong om deel te nemen aan een geheim ondergronds vechtsporttoernooi. Dat is niet zonder gevaren.

Militair Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) is de eerste westerse deelnemer aan de Kumite, een ondergronds vechtsporttoernooi in Hongkong.

Bloodsport

De Kumite is een behoorlijk brute competitie, die berucht is vanwege het grote aantal doden en (zwaar)gewonden. Frank is al snel behoorlijk succesvol, maar dan moet hij het opnemen tegen de regerende kampioen, de gevreesde Chong Li (Bolo Yeung).

Na een wat trage start biedt Bloodsport precies wat de titel doet vermoeden.

Jean-Claude Van Damme

Geloof het of niet, maar Frank Dux bestaat echt: hij stoomde Jean-Claude Van Damme klaar voor zijn rol in Bloodsport. Hij beweert de eerste westerling te zijn die een Kumite-achtig toernooi wist te winnen.

Ook beweerde hij dat hij voor de CIA had gewerkt. Waarschijnlijk klopt er niks van zijn verhaal.

De CIA aan dat Dux nooit bij hen in dienst is geweest. Hij heeft wel bij de mariniers gezeten, maar is nooit in het buitenland gestationeerd geweest, laat staan in Zuid-Oost Azië.

Daar komt bij dat zijn eigen vechtstijl, die hij Dux Ryu Ninjitsu noemt, niet echt bestaat en dat hij waarschijnlijk nog nooit heeft meegedaan aan een toernooi, laat staan dat hij er een gewonnen heeft.

Meer over