Aeon Flux

Charlize Theron heeft in Aeon Flux maar een doel: Marton Csokas uitschakelen

Paramount - zondag 15 oktober om 20:00

© Paramount Pictures
In Aeon Flux trekt Oscarwinnares Charlize Theron ten strijde tegen een dictator. Dat doet ze met veel ingewikkelde stunts.

De futuristische actiefilm Aeon Flux speelt zich af in het jaar 2415, wanneer een mysterieus virus een groot deel van de wereldbevolking heeft vernietigd. De vijf miljoen zielen tellende metropool Bregna is het laatste bolwerk van beschaving.

Aeon Flux

Hoewel, beschaving: de familie Goodchild regeert de stad met harde hand. Daar is niet iedereen even blij mee. Een van de mensen die in opstand komt tegen het schrikbewind van de Goodchilds is Aeon Flux (Charlize Theron, voor de gelegenheid met zwart haar in plaats van haar gebruikelijke blonde lokken).

Samen met de andere rebellen gaat ze de strijd aan met de Goodchilds. Daarbij neemt Aeon de zwaarste taak voor haar rekening: dictator Trevor Goodchild (Marton Csokas) voorgoed uitschakelen.

Charlize Theron

Charlize Theron nam de vele stunts in de film zelf voor haar rekening en trainde daarvoor met acrobaten van Cirque du Soleil. Dat liep maar net goed af: bij een van de stunts brak ze bijna haar nek.

Aeon Flux is gebaseerd op de gelijknamige animatieserie die in de jaren 90 door MTV werd uitgezonden.

Meer over