An Officer and a Gentleman

Wegzwijmelen met Richard Gere en Debra Winger in An Officer and a Gentleman

Paramount - maandag 11 maart om 20:30

© Paramount Pictures
Zack Mayo (Richard Gere) uit An Officer and a Gentleman heeft altijd alles alleen gedaan. Hij was nog jong toen zijn moeder zelfmoord pleegde. Van zijn vader hoeft Zack ook weinig te verwachten.

Als hij volwassen is, gaat Zack een officiersopleiding volgen op de marinebasis van Port Rainier. Zack, die nooit hard heeft gewerkt, denkt daar drie maanden rustig aan te kunnen doen.

An Officer and a Gentleman

Dan heeft hij buiten sergeant Emil Foley (Louis Gossett Jr.) gerekend. Hij pakt zijn rekruten in An Officer and a Gentleman hard aanZack heeft het er maar zwaar mee. Maar de opleiding biedt hem ook veel moois. In zijn vrije tijd leert Zack Paula (Debra Winger) kennen.

Zij werkt in de fabriek die vlakbij de basis ligt. De dames uit die fabriek hebben een bedenkelijke reputatie: ze zouden er veel voor over hebben om army wife te worden, zodat ze niet meer in die fabriek hoeven te werken. Maar Paula is anders dan haar collega's: tussen haar en Zack is het echte, superromantische liefde.

Kijk maar eens hoe Zack haar in vol officiersuniform bij de lopende band weg komt halen. Wie bij die klassieke scène niet wegzwijmelt, heeft echt een hart van steen.

Richard Gere

Richard Gere was helemaal niet zo enthousiast over het script van An Officer and a Gentleman. Hij vertelde journalist Barbara Waters dat hij de rol alleen maar aannam omdat hij het geld goed kon gebruiken. Dat bleek een goede keus. De film werd een enorm succes. Sterker nog: van alle films waar Gere in te zien is deden alleen Pretty Woman, Chicago en Runaway Bride het beter bij de kassa.

Meer over