Back to the Future Part II

Michael J. Fox gaat naar de toekomst in Back to the Future Part II

Veronica - woensdag 29 juni om 20:30

© Universal Pictures
In Back to the Future reisde Marty McFly samen met Doc Brown terug in de tijd. In dit vervolg gaat het tweetal naar de toekomst.

Nou ja, toekomst: Doc en Marty flitsen in hun DeLorean-tijdmachine van 1985 naar het jaar 2015.

Back to the Future Part II

Marty (Michael J. Fox) en Doc (Christopher Lloyd) krijgen bij hun tripje naar 2015 gezelschap van Marty’s liefje Jennifer (Elisabeth Shue). In de toekomst proberen ze hun kids te helpen. 

Dat lukt, maar als het drietal terug is in 1985, is daar iets geks aan de hand. Het lijkt wel of alles net iets anders is dan voordat ze naar 2015 flitsten.

Als dat klopt, kan dat maar een ding betekenen: met hun veranderingen in de toekomst hebben Marty, Doc en Jennifer het verleden veranderd.

Hoe los je dat op? Terugreizen naar het verleden en de verandering ongedaan maken.

Dat brengt het drietal in Back to the Future Part II terug op bekend terrein: het jaar 1955. 

Michael J. Fox

In de eerste Back to the Future-film deed Michael J. Fox al zijn skateboardstunts zonder problemen zelf. Bij de opnames van Back to the Future II ging dat een stuk minder soepel.

Fox vertelde later dat dit een van de eerste symptomen van de ziekte van Parkinson was. Het zou nog tot 1991 duren tot artsen die diagnose stelden.

In 2015, het jaar waar Doc en Marty in deze film naartoe reizen, stond Back to the Future Part II weer volop in de belangstelling. Ter ere van de film bracht sportschoenenfabrikant Nike de schoenen die Marty draagt ook echt uit. Kopers van de collector’s items moesten – in tegenstelling tot Marty – wel zelf hun veters strikken.

Meer over