Back to the Future Part III

Met Michael J. Fox naar het Wilde Westen in Back to the Future Part III

Veronica - woensdag 6 juli om 20:30

© Turner
Waar moet je als gesjeesde tijdreiziger uit de jaren 80 naartoe als je de fifties en de toekomst al gehad hebt? Dat antwoord hoor je in Back to the Future Part III. 

In twee Back to the Future-films hebben Doc Brown en zijn vriend Marty McFly al flink door de tijd gereisd. Ze begonnen in de jaren 80 en lieten zich terugflitsen naar de fifties. Vervolgens gingen ze naar de toekomst, om daarna nog een keer terug te gaan naar de jaren 50.

Back to the Future Part III

In Back to the Future Part III komt weer een heel nieuw tijdperk aan bod: het einde van de negentiende eeuw. Eigenlijk was dat niet eens de bedoeling.

Doc Brown (Christopher Lloyd) flitst zichzelf per ongeluk terug naar het Wilde Westen. Het mag dan een vergissing zijn, Doc voelt zich daar al snel thuis.

Maar dan ziet Marty (Michael J. Fox) in 1955 de grafsteen van zijn vriend. Doc werd in 1885 – het jaar dat hij in het Wilde Westen aankwam – vermoord.

Daarom flitst Marty zichzelf ook terug naar 1885 om zijn vriend te redden. Probleempje: daarbij raakt de Delorean-tijdmachine beschadigd. Komen de vrienden weer terug naar het heden?

ZZ Top

De leden van rockband ZZ Top hingen tijdens het filmen van Back tot the Future Part III rond op de filmset. Volgens zanger Billy Gibbons vroeg regisseur Robert Zemeckis de mannen of ze de saloonband wilden spelen.

Toen bij het filmen een van de camera's het begaf, vroeg Michael J. Fox aan de band of ze om te tijd te doden wat verzoeknummers konden spelen. Wat begon met één verzoeknummertje, eindigde in een concert van zo'n twee uur.

Toen pas vroeg iemand of de camera ondertussen al was gerepareerd. Regisseur Zemeckis zei dat die al een tijdje gefikst was, maar dat hij de band gewoon lekker had laten doorspelen.

Meer over