Blik op de weg

Iedereen die het roze papiertje al een tijdje in huis heeft, hoort nieuw ingevoerde verkeersregels te bestuderen. Natuurlijk doet bijna niemand dat. Maar dan komen wij om de hoek kijken. Wenst u binnenkort niet te figureren in het 23ste seizoen van Blik op de weg, dan kan het zeer lucratief zijn de volgende miniquiz te maken die de nieuwste verkeersregels behandelt. Succes!

Vraag 1
U gaat een uurtje winkelen en haalt de blauwe parkeerschijf uit uw handschoenenkastje, zodat parkeerbeheer u niets kan maken. Maar waar dient u de schijf neer te leggen?


A Maakt niks uit. De immer goedgemutste mannen en vrouwen van parkeerbeheer trekken er graag alle tijd voor uit om uw parkeerschijf op te sporen
B Onder uw voorruit is de enige acceptabele plek
C Als de schijf maar goed

Vraag 2
Iedereen weet inmiddels dat autorijden met een mobiele telefoon in de hand niet mag. Met die overtreding brengt u minimaal 160 euro in het laatje van landelijk verkeersofficier Koos Spee. Maar óp of ín welk voertuig mag u sinds vorig jaar ook niet meer bellen?


A In de trein. De NS besloot tot deze maatregel na een regen aan klachten van reizigers die te veel hinder ondervonden van saaie, oninteressante en vooral te lange telefoongesprekken van medepassagiers.
B Op de fiets. U zou kunnen denken dat tegelijk fietsen en bellen geen enkel probleem is voor mensen met een gemiddeld IQ, maar dat is niet het geval. Vooral mannen bleken bij het multitasken op de fiets tegen hun grenzen aan te lopen.
C Op de snorfiets. Met 37 km per uur, zonder helm en bellend rondrijden, bleek schadelijk voor de volksgezondheid.

Vraag 3
Stelt u zich de volgende situatie voor: u rijdt stapvoets op de snelweg en automobilisten halen u rechts op de uitrijstrook in, om even later vooraan in de file weer in te voegen. Dat gaat u volgende keer dus ook lekker doen. Maar mag dit eigenlijk wel?


A Ja, dat mag, maar alleen tot het punt waar pijlen de rijrichting aangeven. Anders wordt het asociaal rijgedrag.
B Ja hoor, brutalen hebben de halve wereld. Ook in dit geval.
C Dit mag alleen als u aantoonbaar heel veel haast hebt.

De antwoorden:

spoiler:
1b, 2c, 3a

Reageren