Bridesmaids: Vrijgezellenfeestje loopt uit de hand

2 oktober 2018 16:30 | kijktips | Door Televizier

© COURTESY OF NBC UNIVERSAL

In de film Bridesmaids maakt een stel bruidsmeisjes ruzie om wie de beste vriendin is van de bruidDe komedie staat ook wel bekend als de vrouwelijke tegenhanger van The Hangover.

Bridesmaids draait om Annie (Kristen Wiig, die ook het script voor de film schreef). Haar leven is een puinhoop: ze is werkloos, compleet blut en ze gelooft niet meer in de liefde. Eigenlijk is het dus best gek dat haar beste vriendin Lilian juist haar als bruidsmeisje vraagt.

Bridesmaids

Anie is wel vereerd. Sterker nog: de onverbeterlijke chaoot is vastbesloten te laten zien dat ze een dijk van een vrijgezellenfeest neer kan zetten. Best lastig dus dat ze daarbij moet samenwerken met de perfectionistische Helen (Rose Byrne). 

Annie besluit Lilian (Maya Rudolph) en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation.
In Bridesmaids bluft Annie zich door peperdure en bizarre rituelen heen om iedereen te laten zien dat ze alles – en vooral meer dan Helen – overheeft voor haar beste vriendin.

The Hangover

In 2009 verscheen de komedie The Hangover, waarin een groep mannen na een compleet uit de hand gelopen vrijgezellenfeest met spoed op zoek moeten naar de bruidegom. Het twee jaar later verschenen Bridesmaids laat zien dat vrouwen op het gebied van escalerende vrijgezellenfeesten zeker niet onderdoen voor een stelletje kerels.

De film springt heen en weer van romkom naar buddy comedy en van gevoelig moment naar ranzige en platvoerse grap. Dat dit werkt komt door de actrices, die hun rol allemaal met verve spelen.

Niet voor niets sleepte Melissa McCarthy een Oscarnominatie voor beste vrouwelijke bijrol in de wacht.

Meer over