Calendar Girls: Helen Mirren maakt een naaktkalender

19 oktober 2018 00:03 | kijktips | Door Televizier

© ORF (FS1/FS2) / ORF2, FR, 29.06.2007, 22:30 UHR. - Veroeffentlichung fuer Pressezwecke honorarfrei ausschliesslich im Zusammenhang mit oben genannter Sendung des ORF bei Urhebernennung. Foto:ORF/-. Andere Verwendung

In 2000 had er nog niemand gehoord van crowdfunding. Geld inzamelen voor het goede doel moest dus op een andere manier. Door kalenders te verkopen bijvoorbeeld.

Zo'n kalender moet natuurlijk wel wat te bieden hebben, anders wil niemand hem kopen en verdien je nog niks.

Calendar Girls

Dat beseft weduwe Chris Harper (Helen Mirren) ook. Na het overlijden van haar man wil ze iets goeds doen voor het ziekenhuis waar hij behandeld werd. Samen met de plaatselijke vrouwenclub organiseert ze een inzamelingsactie.

De actie van vorig jaar leverde amper geld op. Een kalender met foto's van bruggen is blijkbaar geen grote publiekstrekker. Maar wat moet er dan wel op de kalender komen?

Daar heeft Chris in Calendar Girls wel een ideetje over: naaktfoto's van de leden van de vrouwenclub. Dat ze allemaal van middelbare leeftijd zijn, doet er niet toe. En inderdaad: de pikante kalenders gaan als warme broodjes over de toonbank.

Echte tranen

De Britse tragikomedie Calendar Girls is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2000 maakten Angela Baker en haar vriendinnen van het Women's Institute een naaktkalender om geld in te zamelen voor het ziekenhuis waar Angela's man werd behandeld voor leukemie. Die actie leverde ruim 3 miljoen pond op.

Tijdens de opnames van de film was de broer van hoofdrolspeelster Helen Mirren ernstig zie. OP de dag dat ze de begrafenissscène moest spelen, kreeg ze te horen dat hij was overleden. Chris' tranen in die scène zijn niet gespeeld.

Meer over