Carlito's Way

Blijft Al Pacino op het rechte pad?

CANV - vrijdag 2 oktober om 21:20

© N:\tvman\inbox\DRS\
Al Pacino en Brian De Palma (Scarface) slaan de handen weer ineen voor de misdaadfilm Carlito’s Way. Lukt het misdadiger Carlito de criminele wereld vaarwel te zeggen?

Na een celstraf van vijf jaar komt Carlito Brigante (Al Pacino) weer op vrije voeten. Eigenlijk moest de voormalig drugsdealer tien jaar zitten, maar dankzij de inspanningen van advocaat Kleinfeld (een bijna onherkenbare Sean Penn) komt hij eerder vrij.

Carlito's Way

Die vijf jaar in de cel hebben Carlito veranderd. Hij is rustiger geworden, volwassener, wijzer.

En bovenal: vast van plan om voortaan op het rechte pad te blijven. Op aanraden van Kleinfeld investeert Carlito in een discotheek.

Daar merkt hij dat er in de tijd dat hij vastzat veel is veranderd. Hoe hard Carlito ook probeert om zijn criminele verleden achter zich te laten, hij lijkt zich er maar niet aan te kunnen ontworstelen.

Dat maakt van Carlito’s Way een intrigerend portret van een man die zich niet meer thuis voelt in zijn eigen leven. Het sterke acteerwerk van Pacino, Penn en de andere acteurs doet de rest.

Al Pacino

De regisseur van Carlito’s Way is Brian De Palma, die tien jaar eerder met hoofdrolspeler Al Pacino de misdaadklassieker Scarface maakte. Toen de film uitkwam vergeleken recensenten Carlito’s Way met die film en The Untouchables

In 2005 kwam Carlito’s Way: Rise to Power meteen op dvd uit. Die film toont de jonge jaren van Carlito Brigante.

De Palma en Pacino werkten geen van beiden mee aan de film. Misschien is dat de reden dat die zo’n slechte ontvangst kreeg.

Meer over