Catacombe

Laat Willem de Bruin zich omkopen?

NPO 3 - vrijdag 29 mei om 22:35

© filmdepot.nl/api
De carrière van profvoetballer Jermaine Slagter zit in het slop. Dan krijgt hij een aanbod van een Chinese matchfixer.

In 2016 werd bekend dat de KNVB Ibrahim Kargbo, die van 2006 tot 2010 bij eredivisieclub Willem II voetbalde, verdacht van matchfixing: het tegen betaling beïnvloeden van wedstrijden.

Catacombe

In 2017 sprak het OM hem vrij, maar de vraag blijft: hoe komt een profvoetballer ertoe in zee te gaan met matchfixers?

Met het grimmige en bij vlagen ijzersterke Catacombe beantwoordt regisseur Victor D. Ponten (Rabat) die vraag aan de hand van Jermaine Slagter (Willem de Bruin). Ooit was hij een groot talent, maar zijn carrière is flink in het slop geraakt.

Slagter speelt in de onderste regionen van het betaald voetbal en ook daar is hij niet meer zeker van zijn plek. Bovendien heeft hij flinke gokschulden en woont hij sinds zijn scheiding noodgedwongen in een goedkoop hotel.

Onder die omstandigheden is het begrijpelijk dat Jermaine ingaat op het aanbod van een Chinese gokker.

Willem de Bruin

Voor Willem de Bruin is Catacombe zijn eerste speelfilm. Het is niet zijn acteerdebuut: hij speelde in een aflevering van de tv-serie Van God los en in de korte film Passage.

Toch is de kans groot dat je hem ergens anders van kent: De Bruin werd bekend als rapper in hiphopduo The Opposites. Samen met Twan 'Big 2' van Steenhoven scoorde hij hits als 'Dom, lomp & famous', 'Me Nikes', 'Broodje bakpao' en 'Sukkel voor de liefde'.

Meer over