Collateral Damage

Arnold Schwarzenegger wil gerechtigheid

Veronica - zaterdag 27 februari om 20:00

© TVN/Archiwum/Warner Bros Poland
In de actieknaller Collateral Damage moet brandweerman Gordon Brewer (Arnold Schwarzenegger) hulpeloos toezien hoe zijn vrouw en kind omkomen bij een terroristische aanslag. De dader loopt nog vrij rond.

Gordon Brewer (Arnold Schwarzenegger) is in Collateral Damage niet te benijden: vrouw en kind van deze bonkige brandweerman komen om bij een bomaanslag. En hoewel alles erop wijst dat de Colombiaanse rebel en terrorist Claudio Perrini achter die aanslag zit, loopt hij gewoon nog vrij rond.

Collateral Damage

Nou is Gordon er niet bepaald de persoon naar om bij de pakken neer te zitten en rustig af te wachten tot de FBI de dader alsnog oppakt – hij wordt immers gespeeld door Arnie, The Governator, of hoe je Schwarzenegger ook maar wilt noemen.

Integendeel: Gordon trekt op eigen houtje naar Colombia om er daar voor te zorgen dat de daders hun verdiende loon krijgen. Dat de FBI het hem afraadt, doet er niet toe.

Dat hij in Colombia met allerhande guerillastrijders rebellen en drugsbaronnen af moet rekenen al evenmin: dat is allemaal Collateral Damage.

Arnold Schwarzenegger

Gordon mag dan wel vastberaden zijn, maar uiteindelijk is het voor één man een bijna onmogelijke opdracht om de dader levenslang achter de tralies te krijgen. Arnie zou Arnie niet zijn als hij niet toch door zou zetten.

Gelukkig krijgt hij daarbij hulp. Uit onverwachte hoek nog wel: de beeldschone Selena Perrini (Francesca Neri), nota bene de echtgenote van zijn aartsrivaal, steekt Gordon een handje toe.

Meer over