College tour

Nieuw seizoen College Tour van start met Usain Bolt

NPO 2 - zondag 16 oktober om 20:22

© KRO-NCRV
Het nieuwe seizoen van College Tour wordt afgetrapt met een internationale gast. Twan Huys praat met de sprintlegende Usain Bolt, die op drie opeenvolgende Olympische Spelen goud won. Nu helpt Bolt kansarme jongeren met zijn stichting.

Studenten mogen in het nieuwe seizoen van College Tour onder leiding van presentator Twan Huys weer vragen stellen aan inspirerende gasten.

Usain Bolt

De Jamaicaanse sprintlegende Usain Bolt neemt als eerste plaats in de collegezaal. Bolt won op drie opeenvolgende Olympische Spelen goud op zowel op de 100 als de 200 meter. Daarmee leverde hij een tot nu toe unieke prestatie. Bolt spant zich momenteel met zijn stichting in voor kansarme jongeren overal ter wereld.

College Tour

Huys ontvangt dit seizoen verder minister Christianne van der Wal die de stikstofproblematiek in haar portefeuille heeft. Columnist en presentator Sander Schimmelpenninck, de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, buitenlandcorrespondent van CNN Clarissa Ward en advocatenechtpaar Knoops zijn de andere gasten.

Meer over