Creed 2

Michael B. Jordan staat voor een zwaar gevecht in Creed 2

RTL 7 - dinsdag 28 december om 00:00

© phototele.com
Adonis Creed is wereldkampioen en wordt uitgedaagd en niet zomaar door iemand.

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) is inmiddels aardig op leeftijd. Hij staat zelf ook niet meer in de boksring, hij is coach en mentor van Adonis Johnson (Michael B. Jordan), de zoon van Rocky's oude rivaal en vriend Apollo Creed.

Creed 2

In 2015 nam Balboa hem in Creed voor het eerst onder zijn hoede. In dit vervolg is Creed junior inmiddels uitgegroeid tot een kampioen. Wie kampioen is, krijgt te maken met uitdagers. De bokser die Adonis uitdaagt is Viktor Drago (Florian Munteanu), de zoon van de man die jaren geleden in Rocky IV de klap uitdeelde die Apollo Creed fataal werd. Hoewel Balboa het hem afraadt, neemt zijn pupil de uitdaging aan.

Ondanks de goed gefilmde boksscènes is deze film het sterkst als hij een inkijkje geeft in de levens van de personages; als hun relaties, hun zwakheden en hun twijfels aan bod komen.

Dolph Lundgren

Rocky IV was misschien niet de beste Rocky-film, maar onder fans is deze film zeer geliefd. Dit komt vooral door de foute koudeoorlogsretoriek. Stallone als eerlijke Amerikaan die het opneemt tegen de oneerlijke Rus Drago, gespeeld door Dolph Lundgren. Met Creed 2 worden de fans op hun wenken bediend met Lungren die terugkeert als Drago. 

Meer over