De grote klimaatkwis

Voor ieder goed antwoord een boom in De grote klimaatkwis

NPO 1 - donderdag 28 oktober om 21:36

© HUMAN
In de humoristische spelshow De Grote Klimaatkwis, die het bewustzijn over het klimaat moet versterken, nemen twee teams het onder leiding van Harm Edens tegen elkaar op. Voor iedere goed beantwoorde vraag wordt een nieuwe boom geplant.

Voor iedere goed beantwoorde vraag in De grote klimaatkwis wordt een nieuwe boom geplant. Het is de duurzame insteek van de humoristische spelshow waarin twee teams onder leiding van Harm Edens de strijd aangaan. Op een toegankelijke manier wil omroep Human in deze Nationale Klimaatweek laten zien wat iedereen zelf kan doen tegen klimaatverandering.

Anna Gimbrère

Aan de hand van vragen over eten en drinken, huishouden en vervoer praat wetenschapsjournalist Anna Gimbrère de kijker bij over technische innovaties. Zo luidde bijvoorbeeld een van de vragen van vorig jaar: ‘Eendenkroos, eieren, avocado's en tofu. Wat hoort er niet bij?’ Het antwoord was avocado’s, daar zaten weinig eiwitten in. En kroos dan? Dat kan het eten van de toekomst worden, legde een onderzoeker uit.

Meer over