De rijdende rechter

Wie is er schuldig aan de krassen op de auto in De Rijdende Rechter?

NPO 1 - dinsdag 13 juni om 21:06

© KRO-NCRV
Een nieuwe zaak voor De Rijdende Rechter. Mevrouw van der Hoeven uit Baarn heeft allemaal krassen op haar auto. Volgens haar is haar buurman de schuldige. Hij fietst elke dag vanuit zijn voortuin de weg op en daarbij komt hij vlak langs de auto van zijn buurvrouw.

Eikels uit de boom van de buren die in andermans tuin belanden, een verkeerd geplaatste schutting of gebruik maken van een steeg tussen twee huizen in: het zijn klassieke voorbeelden van zaken waar De Rijdende Rechter mee te maken krijgt. Ook vanavond is er sprake van zo’n klassieke zaak.

De Rijdende Rechter

De auto van mevrouw Van der Hoeven zit onder de krassen. De schuld ligt volgens haar bij haar buurman, meneer Leijen. Hij fietst elke dag vanuit zijn voortuin de weg op en daarbij komt hij altijd vlak langs de auto van zijn buurvrouw. Zij eist dan ook dat de buurman zijn fietsen verplaatst en zijn huis aan de achterkant verlaat.

Meneer Leijen ziet dat op zijn beurt niet zitten en komt ook met een eis: hij wil niet meer gefilmd worden door de bewakingscamera van mevrouw Van der Hoeven.

Meer over