Paar nieuwe formats

Deze (nieuwe) programma’s kan je op tv verwachten deze zomer

17 Juni 2020 16:52 | kijktips | Door Andrea Peelen

© RTL Nederland

Je zou denken dat er tijdens de 'coronazomer' weinig nieuwe programma’s op tv verschijnen, maar niets is minder waar. Zowel NPO, RTL, SBS als Veronica hebben nieuwe formats aangekondigd of ze steken de bestaande programma's in een nieuw jasje. Lees hieronder wat je kunt verwachten!

NPO

De zender die misschien wel met de meeste 'coronagerelateerde' tv-programma’s komt is NPO. Zo is er bijvoorbeeld Een huis vol in quarantaine (KRO-NCRV). In dit programma worden vijf grote gezinnen gevolgd in de tijd dat ze zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Ook is er een nieuw seizoen van Hello Goodbye (KRO-NCRV), gemaakt tijdens de coronacrisis waarbij Joris Linssen mensen op Schiphol aanspreekt. In Max Vakantieman komen verder actuele reisdossiers voorbij in de coronatijd. 

Vind je het ook zo jammer dat de sportzomer in het water is gevallen? Niet getreurd. In Mijn Sportzomer (NOS op NPO1) ontvangen Dione de Graaff en Tom Egbers om en om prominente gasten die aan de hand van beelden hun favoriete sportzomer samenstellen. En in het NPO 3-programma Makkelijk Scoren: Studio Afgelast (VPRO) wordt de sportwereld in coronatijd op satirische wijze besproken.

RTL

Net als bij NPO heeft RTL de nodige maatregelen genomen om programma’s door te laten gaan. Een tegen 100, bijvoorbeeld, is deze zomer tijdelijk omgedoopt tot Een tegen 50. Zo wordt het makkelijker om anderhalve meter afstand te houden tijdens de opnames.

Verder kan je voorlopig nog genieten van de succesvolle kennisquiz Ik weet er alles van! met Ruben Nicolai. Ook dit programma is coronaproof opgenomen.

Tot slot is bekend geworden dat de talkshow Beau langer doorgaat dan gepland. "Hij gaat door tot half juli", heeft programma directeur Peter van der Vorst laten weten. Hierdoor ontstaat vreemd genoeg wel een gat in de zomer, waarbij dus geen ruimte is voor een dagelijkse talkshow. 

SBS6

SBS6 kiest ervoor om deze zomer Lang leve de liefde primetime te programmeren. In dit nieuwe liefdesexperiment krijgen singles de kans om elkaar beter te leren kennen door minstens 24 uur en uiterlijk 5 dagen de tijd samen door te brengen. Ben jij meer van de talentenshows? Dan kan je genieten van de zangwedstrijd We want more, die afgelopen vrijdag met meer dan een miljoen kijkers knallend van start ging.

Voor fans van Chateau Meiland is er misschien ook wel goed nieuws. Alhoewel afgelopen maandagavond alweer de laatste aflevering werd uitgezonden, lijkt het erop dat we al snel weer kunnen genieten van de Meilandjes. "Onze grote vrienden op het chateau gaan gelukkig nog een tijdje door", liet Talpa TV-directeur Marco Louwerens eerder weten. Wellicht een nieuw seizoen aan het einde van de zomer?

Veronica

Als je aan Veronica denkt, denk je aan de mannen van Veronica Inside. Ondanks het ontbreken van voetbalwedstrijden, zullen zij deze zomer voorlopig nog wel te zien zijn in VI. Het programma wordt momenteel wel alleen nog op maandagavond uitgezonden. 

Meer over