Doc Hollywood

Michael J. Fox is op doorreis in Doc Hollywood

NET 5 - dinsdag 28 december om 18:20

© https://epg.p7s1digital.de
Pech onderweg is nooit leuk. En al helemaal niet als je strandt in een verlaten gat waar niks te beleven is. Logisch dus dat de jonge chirurg Benjamin Stone uit de film Doc Hollywood zo snel mogelijk weg wil uit Grady, South Carolina. Maar dat gaat zomaar niet.

De arrogante jonge chirurg Benjamin Stone (Michael J. Fox) heeft zijn baan in Washington opgezegd. Hij verhuist naar de andere kant van het land: hij wordt plastisch chirurg in het glamoureuze Beverly Hills. 

Doc Hollywood

Voor Benjamin in Doc Hollywood met de siliconenimplantaten aan de slag kan, moet hij wel eerst even van Washington naar Beverly Hills rijden. Met de auto. Dat is een rit van een dikke 4000 kilometer, dus daar is hij wel even zoet mee.

Zeker als hij al in het plaatsje Grady, South Carolina brokken maakt: Benjamin rijdt met zijn klassieke Porsche het tuinhek van de plaatselijke rechter aan diggelen.

Benjamin denkt er makkelijk vanaf te komen. Hij biedt aan de schade te betalen en wil doorrijden. De rechter heeft andere plannen: hij veroordeelt Benjamin tot een werkstraf.

Hoe langer Benjamin in het gehucht Grady is, hoe meer hij het plattelandsleven begint te waarderen. De aanwezigheid van ambulancechauffeur Lou (Julie Warner) helpt daarbij ook wel mee.

Michael J. Fox

Tijdens de opnames van Doc Hollywood ontdekte Michael J. Fox een kleine trilling in zijn linkerpink. Omdat die trilling niet stopte, ging Fox naar de dokter.

Het duurde een tijdje voordat artsen de juiste diagnose stelden. In 1992 kreeg Fox te horen dat hij de ziekte van Parkinson had. Pas in 1998 maakte de acteur dat nieuws wereldkundig. 

Meer over