Double Jeopardy

Ashley Judd neemt wraak

RTL 8 - maandag 30 maart om 20:27

© © TV2 Sajtószoba
Een vrouw belandt in de cel voor de moord op haar man. Als hij nog blijkt te leven, besluit ze hem alsnog te vermoorden.

Nadat ze badend in het bloed is gevonden op hun zeiljacht, en haar man Nick is verdwenen, wordt Libby (Ashley Judd) veroordeeld voor moord. In de gevangenis komt ze twee dingen te weten.

Double Jeopardy

Eén: Nick is helemaal niet dood, hij leeft samen met hun zoontje en zijn nieuwe vriendin vrolijk van de verzekeringspremie. Twee: je kunt niet tweemaal worden veroordeeld voor hetzelfde misdrijf.

Dus als Libby voorwaardelijk vrijkomt, gaat ze meteen op zoek naar Nick om hem nu echt te vermoorden. Haar reclasseringsambtenaar (Tommy Lee Jones) probeert haar op het rechte pad te houden.

Juridisch gezien klopt er niet veel van het gegeven waar Double Jeopardy op is gebaseerd, maar in de handen van regisseur Bruce Beresford (Driving Miss Daisy) levert het wel een onderhoudende actiethriller op.

Ashley Judd

Oorspronkelijk zou Jodie Foster de rol van Libby gaan spelen. Ook Meg Ryan en Brooke Shields waren in beeld, maar zijn bedankten voor de eer.

Toen ze zwanger bleek, trok ook Foster zich terug. Ashley Judd nam de rol van haar over.

Ook Michelle Pfeiffer was in beeld voor de hoofdrol in Double Jeopardy. Zij had het te druk met de opnames van The Story of Us.

Meer over