Ender's Game

Kan Asa Butterfield de mensheid redden?

NET 5 - maandag 22 februari om 23:10

© https://constantinfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
In Ender’s Game staat een buitenaardse invasie op het punt van beginnen. Kan Asa Butterfield een ramp voorkomen?

Andrew Ender Wiggin (Asa Butterfield) is de jongste zoon uit een doodnormaal gezin. Hij groeit op in een vreemde tijd: de mens is in oorlog met de Formics, een buitenaards insectenras.

Ender's Game

In een poging weerstand te bieden tegen de veel zwaarder bewapende Formics, zet het leger een school op. Op die school leiden ze de talentvolste kinderen op tot toekomstige commandanten en strijders.

Ender is in Ender' Game een van de uitverkorenen. Onder commando van kolonel Hyrum Graff (Harrison Ford) en majoor Gwen Anderson (Viola Davis) komt Ender steeds meer in contact met zijn talenten.

Hij lijkt zelfs degene te zijn die de wereld kan redden. Lukt het Ender om in de voetsporen te treden van de legendarische Mazer Rackham (Ben Kingsley) en de strijd met de Formics te winnen?

3D-printer

Ender's Game, naar de gelijknamige boeken van Orson Scott Card, is een film met bijzondere decors en rekwisieten. Die kwamen deels uit een 3D-printer. 

Onder meer een model van het schip van Mazer Rackham kwam uit zo'n futuristisch apparaat gerold. Dat bespaarde de filmmakers een hoop geld: het maken van modellen, decors en rekwisieten is duur.

Daarnaast is het een leuke marketingstunt. Fans van de film en de Ender's Game boeken kunnen die modellen tegen betaling downloaden om ze zelf thuis, of bij een 3D-printer in de buurt, uit te printen.

Meer over