Executive Decision

Kurt Russell knokt met kapers

Veronica - zaterdag 6 maart om 22:05

© Turner
Een speciale eenheid van het Amerikaanse leger moet halsbrekende toeren uithalen om een vliegtuigkaping te beëindigen. Ze moeten niet alleen de passagiers redden, maar de hele Amerikaanse Oostkust.

Boven de Atlantische Oceaan kapen moslimterroristen een Boeing 747 die vanaf Athene op weg is naar Washington. Ze eisen dat de Amerikaanse regering hun leider direct vrijlaat. Gebeurt dat niet, dan laten ze het vliegtuig in de lucht ontploffen.

Executive Decision

Terrorisme-expert David Grant (Kurt Russell) ontdekt dat de kapers nog een ander doel hebben; met gifgas dat zich aan boord bevindt willen ze de Amerikaanse Oostkust treffen.

Op zo'n tien kilometer voet hoogte moet de speciale legereenheid van Grant gevaarlijke stunts uithalen om de misdadigers te overmeesteren.

Lukt het Grant, kolonel Travis (Steven Seagal) en stewardess Jean (Halle Berry) om de kaping tot een goed einde te brengen? Dat zie je in Executive Decision.

Kurt Russell

Hoewel martialartsexpert Steven Seagal zijn opwachting maakt in deze actiethriller, is het toch Kurt Russel die in Executive Decision de beste actieheld neerzet. Dat komt niet uit de lucht vallen: Russel heeft een fikse staat van dienst in actiefilms.

Zo schitterde hij eerder in films als Escape from New York, The Thing, Tango & Cash en Escape from L.A.

Seagal haalde zelfs de originele filmposter niet. In Nederland en Duitsland stond de spierbonk wel op de poster en op de cover van videobanden en dvd's: Seagal was hier zo populair dat Warner Bros. daar bijna niet omheen kon.

Meer over