Film: Arthur and the Minimoys. De schuld van Robin Williams?

Robert De Niro, Madonna, David Bowie, Snoop Dogg en Harvey Keitel spelen allemaal een rol in deze film. Dat is een indrukwekkende cast, ware het niet dat het in Arthur and the Minimoys enkel om hun stemmen gaat.

En zoals elke animatiefilm wordt die bevolkt door een buslading beroemde stemmen. Dat is goed voor de film én voor de sterren. De film krijgt veel meer publiciteit en de sterren hebben een succesvolle animatiefilm op hun cv staan.

Bekende stemmen
Robin Williams is de aanstichter van de bekende-stemmen-hype. Hij speelde de dhd-geest in Aladdin in 1992 en kreeg de volwassenen daarmee op de banken. Dat bracht de filmstudiobazen op een idee. Met bekende stemmen konden ze volwassenen de bioscoop in lokken.

Madonna
In Arthur en de Minimoys, waarin de tienjarige Arthur in een sprookjesland terecht komt, leiden de beroemde stemmen tot een beetje ongemakkelijke situatie. De tienjarige Arthur heeft een flirt met een prinses die de stem heeft van Madonna. En hoewel het geen geheim is dat Madonna op jong valt, is dit toch echt een brug te ver.

Deel 2, Arthur en de Wraak van Malthazard draait vanaf 9 december met de Nederlandse stemmen van o.a. Kim-Lian van der Meij en Marco Borsato. Ook Nederland gaat dus volop mee in de trend.

Reageren