Film: Lilo & Stitch

Lilo is een Hawaïaans meisje. Ze woont, samen met haar overwerkte zus, op het eiland. De ouders van de twee zijn omgekomen bij een auto-ongeluk.

Lilo heeft ook nog eens problemen op school en is erg eenzaam. Het is niet een begin zoals je het van een Disney-film zou verwachten, maar daar komt snel verandering in.

Genetisch mislukt
Voor de gezelligheid besluit Lilo namelijk een lief hondje te adopteren. Althans, dat was het plan. Stitch is echter geen lief hondje, maar een genetisch mislukt buitenaards wezen. En hij is nog een rotzak ook.

Gelukkig heeft Lilo goedaardige plannen. Ze geeft niet zomaar op en probeert het beste te maken van haar vreemde vriendschap met het schepsel. Stitch wil hier echter niet zo erg aan meewerken.

Gemeen
Stitch is namelijk geprogrammeerd om iedereen die bij hem in de buurt komt, te verminken. Het gemene monstertje Stitch dat inwoont bij het lieve meisje Lilo, het zorgt voor grappige taferelen.

En dan hebben we het nog niet over de soundtrack gehad. Stuck On You, Burning Love, Suspicious Minds, Heartbreak Hotel, Devil In Disguise en Hound Dog zijn stuk voor stuk nummers van niemand minder dan Elvis Presley, opnieuw ingezongen door de zangeres Wynonna Judd. Waarom Elvis? Simpel, het personage Lilo is een groot fan van The King. En waarschijnlijk was één van de makers dat dus ook...

Reageren