Ghostbusters II

De Ghostbusters keren terug voor een vervolg

SBS 9 - vrijdag 7 januari om 22:35

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
New York wordt getroffen door kwaadaardig slijm, maar gelukkig zijn er altijd nog de Ghostbusters om de boel op te lossen.

Ghostbusters II speelt zich af vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film. 

Ghostbusters II

In de eerste film hebben de Ghostbusters New York gered van de halfgod Gozer. Daarna zijn Peter Venkman (Billy Murray), Egon Spengler (Harold Ramis), Ray Stantz (Dan Aykroyd) en Winston Zeddemore (Ernie Hudson) ieder hun eigen weg gegaan.

Na allerlei aanklachten en rechtszaken over de chaos die ze toen hebben veroorzaakt, is hun bedrijfje failliet. Ze verdienen nu de kost met lullige baantjes.

Tot oude bekende Dana Barrett (Sigourney Weaver) in Ghostbusters II contact met hen opneemt. Ze heeft weer last van spoken.

De Ghostbusters hebben al snel door wat er aan de hand is. De bosaardige geest Vigo the Carpathian heeft het op New York gemunt.

Net als in de eerste film zij de Ghostbusters weer de enigen die The Big Apple kunnen redden.

Bill Murray

Twee jaar na de eerste Ghostbusters-film verscheen de tekenfilmserie The real ghostbusters voor het eerst op tv. Die was zo populair – vooral bij kinderen – dat de makers het script van Ghostbusters II aanpasten om beter op de serie aan te sluiten.

Bill Murray was niet bepaald tevreden met het eindresultaatDe acteur vertelde aan Entertainment Weekly wat er volgens hem aan de film mankeerde:

"De mensen van de special effect namen de boel over. Daardoor zit er te veel slijm in de film en zijn de Ghostbusters zelf juist te weinig in beeld."

Meer over