Flikken Rotterdam

Ortál Vriend steelt de show in Flikken Rotterdam

NPO 1 - vrijdag 22 oktober om 20:35

© AVROTROS
Rotterdam dreigt een belangrijke doorvoerhaven te worden voor crystal meth. Althans, in Flikken Rotterdam natuurlijk. Na een liquidatie in het drugsmilieu wil agent Noucha de Vries een gewelddadige dealer uit de tent lokken met een gewaagde pseudokoop.

Dit seizoen duiken er heel wat thema's uit de actualiteit op in Flikken Rotterdam. Deze week komen de agenten in actie na een gewelddadige liquidatie. Stan en Noucha volgen het spoor naar een handelaar in methamfetamine. Deze drug, ook bekend als crystal meth, wordt steeds vaker in Nederlandse laboratoria geproduceerd. Noucha wil de dealer uit de tent lokken met een pseudokoop, maar daar kleven risico's aan.

Ortál Vriend

In haar rol als agent Noucha de Vries speelt Ortál Vriend nog niet zo lang mee als de rest van de cast, maar sinds een paar jaar is ze een van de vaste hoofdpersonen in de populaire politieserie. Dit seizoen wordt voor het eerst Noucha's achtergrond uitgediept en komt de kijker meer te weten over de beschadigde jeugd van de stoere agente. Een grote stap voor de actrice, zo vertelde ze eerder in een interview. "Ik sta er nu echt en durf te zeggen hoe ik denk over een scène. De opnames gaan nog steeds razendsnel maar als ik een take opnieuw wil doen omdat het niet goed genoeg ging, dan zeg ik het nu wel.” Lees hier het complete interview.

Meer over