Forrest Gump

Tom Hanks rent de longen uit zijn lijf in klassieker Forrest Gump op Paramount Network

Paramount - vrijdag 24 mei om 20:30

© Paramount Pictures
Forrest Gump is misschien niet de slimste persoon te wereld, hij heeft wel een bijzonder leven.

Bij een bushalte zit een man in een wit pak. Hij maakt een praatje met de mensen die daar op de bus komen wachten. Wat Forrest Gump ze te vertellen heeft? Zijn bijzondere levensverhaal.

Forrest Gump

Want Forrest Gump (Tom Hanks) mag dan niet de slimste mens ooit zijn, hij heeft wel een bijzonder leven geleid. Door stom toeval, dom geluk of pure pech (het is vaak maar net hoe je het bekijkt) heeft Forrest in zijn leven behoorlijk wat belangrijke en beroemde mensen ontmoet.

Als kind leert hij Elvis Presley met zijn heupen schudden. Als volwassen man vecht Forrest mee in de Vietnamoorlog, ontmoet hij president Kennedy en heeft hij een succesvolle American footballcarrière. Weer wat jaren later investeert Forrest in 'een of andere fruithandelaar': Apple.

Tom Hanks

Al het geld en succes kunnen de Vietnamveteraan gestolen worden. Het enige om wie hij echt geeft is zijn jeugdliefde Jenny (Robin Wright). Al van kleins af aan is hij verknocht aan haar. Als ze klein zijn is die genegenheid wederzijds, maar de volwassen Jenny kiest een heel ander levenspad dan Forrest. Toch zal hij haar nooit laten vallen.

De makers van Forrest Gump gingen in 1995 met zes Oscars naar huis. Ze wonnen onder meer de prijzen voor beste special effects, beste regisseur en beste film. Tom Hanks kreeg een Oscar voor zijn vertolking van Forrest. Dat was zijn tweede Oscar: een jaar eerder viel hij in de prijzen met zijn hoofdrol in Philadelphia.

Meer over