Lock up

Sylvester Stallone laat zich opsluiten in Lock Up

RTL 7 - dinsdag 8 november om 22:28

© Sony Pictures
In de actiefilm Lock Up krijgt een gevangene het vlak voor hij vrij zou moeten komen aan de stok met de nieuwe gevangenisdirecteur.

Frank Leone (Sylver Stallone) zit in de cel voor een licht vergrijp. Nog even: over een paar maanden zit zijn straf erop.

Lock Up

Tenminste, dat dacht Frank. In praktijk loopt het allemaal net even anders.

En dat is de schuld van één man: de nieuwe gevangenisdirecteur. Deze Drumgoole (Donald Sutherland) heeft om een of andere reden nog een appeltje met Frank te schillen. Hij plaatst hem in Lock Up over naar een zwaarbewaakte gevangenis. Een plek waar alleen maar zware jongens zitten.

Drumgoole wil er zo voor zorgen dat Frank nooit meer op vrije voeten komt. Frank is alleen niet van plan om zich zo te laten piepelen.

Sylvester Stallone

De opnames van Lock Up vonden plaats in Rahway State Prison in de staat New Jersey. Een van de gevangenen daar was Chuck Wepner. Voor hij de cel indraaide had hij een wonderlijke bokscarrière. Wat heet: Sylvester Stallone baseerde de film Rocky losjes op Wepners tijd als bokser. Toen ze elkaar op de set ontmoetten, vertelde Stallone de andere gevangenen dat Chuck Wepner ‘de echte Rocky’ was. 

Meer over