Wie pakt die felbegeerde televisieprijs?

Gouden Televizier-Ring Gala 2019

8 oktober 2019 12:05 | kijktips | Door Televizier

© Roland J Reinders
In AFAS Live wordt vanavond live de 54e Gouden Televizier-Ring uitgereikt. Naast de Ring voor het beste tv-programma zijn er winnaars in maar liefst zeven andere categorieën.

De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring zijn Beste zangersChateau Meiland en Expeditie Robinson. Zij maken dit jaar kans op de belangrijkste televisieprijs van Nederland. Een publieksprijs, bovendien. 

Genomineerden

Namens Televizier werden de genomineerden onlangs ieder door een bekende YouTuber verrast met hun nominatie.

Om Jan Smit te laten weten dat Beste Zangers (AvroTros) een van de kanshebbers is, zat YouTuber OnneDi in het complot. YouTuber Quinsding reisde samen met influencer Jessie Maya af naar Frankrijk om de familie Meiland te verblijden.

Dennis Weening

Voor de derde nominatie had Televizier YouTuber Mark Hoekx gevraagd iets ludieks te doen voor Dennis Weening. De presentator is dit jaar niet meer betrokken bij Expeditie Robinson, maar de nominatie gaat over het seizoen dat in 2018 werd uitgezonden bij RTL 5, en dus kreeg Dennis als derde genomineerde een gigantische taart voor de deur!

Bij de verkiezing van de Gouden Televizier-Ring wordt niet over een nacht ijs gegaan. Sterker nog: de redactie van Televizier is er een heel jaar mee bezig!

Televizier-Ring

Via de website van Televizier.nl konden kijkers elk kwartaal stemmen op de beste Nederlandse tv-programma's van dat moment. Daaruit ontstond een longlist met 25 titels, die in een nieuwe stemronde werd teruggebracht naar een top 10. Uiteindelijk bleven er na wederom een nieuwe stemming drie titels over: Beste Zangers (Avrotros), Chateau Meiland (SBS6) en Expeditie Robinson (RTL 5). Tijdens de live-uitzending kan je ook stemmen, hier lees je hoe je dat doet

Televizier Sterren

Bij de start van het Gouden Televizier Ring-Gala vanavond staan alle tellers weer op nul en kan er voor de laatste keer gestemd worden. Hoe je dat doet, vind je hier. Het programma dat aan het einde van de uitzending de meeste stemmen heeft, wint de felbegeerde Televizier-Ring. Daarnaast worden er in andere categorieën nog zeven Televizier-Sterren uitgereikt. De genomineerden daarvoor vind je hier

 

Meer over