Harry Potter and the Chamber of Secrets

Daniel Radcliffe staat weer voor nieuwe uitdagingen in Harry Potter and the Chamber of Secrets

NET 5 - zondag 5 november om 20:00

© Warner Bros
Tovenaarsleerling Harry Potter gaat in Harry Potter and the Chamber of Secrets zijn tweede jaar in op Zweinstein. Hij ontdekt er een geheime kamer.

Nog voordat het schooljaar begint, krijgt Harry Potter midden in de nacht bezoek van Dobby de huiself. Deze waarschuwt Harry dat het komende jaar op tovenaarsschool Zweinstein een gevaarlijk jaar zal worden.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Daar laat Harry (Daniel Radcliffe) zich in dit tweede deel uit de Harry Potter-reeks niet door tegenhouden. Hij moet en zal op de trein naar school stappen, weg van zijn gemene oom en tante.

Eenmaal op Zweinstein blijken Dobby’s voorspellingen niet overdreven: er loert van alle kanten gevaar. In de tuin staat een allesvernietigende wilg, in het bos huizen gigantische spinnen. Maar dat is nog niet het ergste in Harry Potter and the Chamber of Secrets. De laatste tijd waart er een monster door de gangen dat leerlingen in steen verandert.

Samen met zijn vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) probeert Harry het kwaad te bestrijden.

Emma Watson

Emma Watson was zo gehecht aan haar hamster Millie dat ze die meenam naar de set. Dat hield het beestje niet lang vol: kort na het begin van de opnames stierf Millie. De mensen die aan de prachtige sets van Harry Potter and the Chamber of Secrets maakten gaven haar een speciaal met fluweel gevoerd kistje voor de hamster. Volgens de actrice is er geen hamster ter wereld die een mooiere begrafenis heeft gekregen dan Millie.

Meer over