Heat: Pacino versus De Niro

27 december 2018 19:40 | kijktips | Door Televizier

© Warner Bros. Pictures

Twee Hollywoodhelden samen in een misdaadfilm levert het meesterwerk Heat op. In deze film komt Al Pacino als politieagent uit Los Angeles recht tegenover de briljante dief Robert De Niro te staan.

Heat is een remake van L.A. Takedown uit 1989. De film vertelt het verhaal van detective Vincent Hanna (Al Pacino). Hij is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert DeNiro), die hij graag zo snel mogelijk te pakken wil krijgen.

Heat

Als McCauley zich voorbereidt op de overval van zijn leven, staat het team van Hanna in de startblokken om hem te grazen te nemen. Ze zijn perfect voorbereid, maar McCauley is dat ook. Deze heren blinken als geen ander uit in hun vak. Zo komen Robert De Niro en Al Pacino in de film Heat recht tegenover elkaar te staan.

Samenwerking

Regisseur Michael Mann leverde de misdaadkraker Heat in 1995 af. Toch is deze film ruim twintig jaar na de release zeker nog het bekijken waard. De reden: het was de eerste keer dat Hollywoodlegenden Robert de Niro en Al Pacino samen in een film te zien waren. Nu denken veel mensen dat dat niet klopt, want waren ze beide niet te zien in de Godfather-films? Dat klopt, DeNiro en Pacino waren beide te zien in The Godfather: Part II. Echter bestonden de scènes van DeNiro uit flashbacks (hij speelde de jongere versie van Vito Corleone, gespeeld in deel I door Marlon Brando). Zo waren ze dus nooit tegenover elkaar te zien, maar nu dus wel. 

Meer over