Het tweede gelaat

Verschillende aanpakken bij het oplossen van een moord

VRT1 - zaterdag 12 maart om 21:35

© presseportal.zdf.de
In de Vlaamse thriller Het Tweede Gelaat onderzoeken twee rechercheurs de moord op een jonge vrouw. Ze worden het niet eens over hun aanpak.

Op de Kalmthoutse heide, niet ver van Antwerpen, wordt het onthoofde lichaam van een jonge vrouw gevonden. Rechercheurs Eric Vincke en Freddy Verstuyft onderzoeken de zaak.

Marcel Hensema

Niet veel later treffen de twee een verdwaalde jonge vrouw aan. Niet alleen dat: ze is helemaal verkleumd en versuft.

Als blijkt dat ze gedrogeerd is, weet Verstuyft (Werner De Smedt) het zeker. Deze vrouw is ternauwernood ontsnapt aan degene die het andere slachtoffer onthoofdde.

Zijn collega is daar nog niet zo zeker van. Vincke (Koen De Bouw) schakelt de Nederlandse Europol-agent Mulder (Marcel Hensema) in.

Samen onderzoeken ze in Het Tweede Gelaat het verband tussen deze zaak en een soortgelijke moord die een paar jaar geleden in Keulen plaatsvond. Kunnen ze de dader vinden voor hij weer toeslaat? Of is het toch Verstuyft die het bij het rechte eind heeft?

Het Tweede Gelaat

Het Tweede Gelaat is niet de eerste film waarin Vincke en Verstuyft samen achter moordenaars aangaan. Dat deden ze ook al in De zaak Alzheimer en Dossier K.

Net als zijn voorgangers is deze film gebaseerd op een boek van de Vlaamse thrillerschrijver Jef Geeraerts. Koen De Bouw en Werner De Smedt spelen in alle films de hoofdrol.

Meer over