Ice Age: The Meltdown

Ice Age: The Meltdown gaat verder met de dierenhelden

Com. Centr. - zaterdag 3 september om 20:00

© http://info.sky.de/
Een mammoet, een reuzenluiaard en een sabeltandtijger zijn onwaarschijnlijke helden. Toch werd de animatiefilm Ice Age een hit. Ice Age: The Meltdown is het vervolg.

Vier jaar lang moesten de fans wachten om te weten te komen hoe het de helden uit Ice Age verder zou vergaan.

Einde van de ijstijd

In deze opvolger is te zien hoe Manny de mammoet, Sid de reuzenluiaard en Diego de sabeltandtijger in een idyllisch dal wonen. Sid runt daar een peuterspeelzaal voor prehistorische beverbaby’s en reuzengordeldierkleuters.

Maar het is in Ice Age: The Meltdown niet allemaal koek en ei. Door de stijgende temperaturen is de enorme ijswand die het dal omgeeft aan het smelten: de ijstijd lijkt op zijn einde te lopen.

Al dat smeltwater heeft een enorm stuwmeer gevormd. Dat is op zich niet zo'n probleem.

Wat wel problematisch is: de dam die het water tegenhoudt staat op het punt door te breken. Als dat gebeurt, loopt het dal volledig onder.

Vandaar dat Diego, Manny en Sid besluiten hun biezen te pakken. Samen met de andere dalbewoners gaan ze op zoek naar een hoger gelegen plek. 

Ice Age: The Meltdown

Was Ice Age al een groot succes, dit vervolg deed het nog net even beter. Ice Age: The Meltdown bracht wereldwijd ruim 650 miljoen dollar op; heel wat meer dan de ruim 380 miljoen van zijn voorganger.

Wereldwijd deden maar twee films uit 2006, het jaar dat The Meltdown uitkwam, het beter. Dat zijn Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en The Da Vinci Code.

Meer over