Ik vertrek

Wordt de Spaanse droom van Maayke en Mike werkelijkheid in Ik Vertrek?

NPO 1 - zaterdag 24 juni om 21:48

© AVROTROS
Maayke en Mike verruilen in deze aflevering van Ik Vertrek hun nette rijtjeshuis voor een mangoboerderij in Andalusië. Een prachtige plek, maar wanneer de cv-ketel kapotgaat en de bomen met een schimmel besmet zijn, slaat de twijfel toe.

Maayke bekeek alle Ik Vertrek-afleveringen van de voorbije tien jaar voordat ze met man en kinderen begon aan het avontuur: een mangoboerderij in Zuid-Spanje. “Ik kende alle valkuilen.”

Ik Vertrek

Ze omzeilen is echter een ander verhaal. Ook Maayke en haar man Mike stuiten op tegenslag. De waterpomp is kapot, net als de cv-ketel, en de mangobomen hebben schimmel. Gelukkig kan het stel relativeren. “Onvoorziene dingen heb je altijd. Dan weet je: daar gaat een deel van de begroting.”

Andalusië

De schitterende omgeving van Andalusië maakt veel goed. En de grote woning met uitzicht en zonder buren vormt een enorm contrast met het brave rijtjeshuis waar ze vandaan komen. Maar als Mike vanwege werk in Nederland is en Maayke met de kinderen achterblijft, slaat toch de twijfel toe. (HH)

Meer over