In de ban van goed en fout

Onno Blom wil meer weten over zijn familiegeschiedenis in tweeluik In de Ban van Goed en Fout

NPO 2 - dinsdag 30 april om 22:37

© MediaLane/BNNVARA
Schrijver Onno Blom duikt in de nieuwe serie In de Ban van Goed en Fout met zijn vader Hans in hun familiegeschiedenis. Onno’s overgrootvader zat met zijn gezin bij de NSB. Toen zoon Jan, Hans’ vader, bij het verzet ging, veroorzaakte dat een breuk.

Wat er binnen de familie Blom gebeurde in de Tweede Wereldoorlog bleef lang onbesproken. Nu duikt schrijver Onno Blom in de beladen geschiedenis van zijn familie. Dat doet hij in het boek Oorlogsduif, dat afgelopen week verscheen. En in de serie In de Ban van Goed en Fout. Hierin gaat hij samen met zijn vader Hans Blom - historicus en oud-directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies - terug in de tijd.

Tweede Wereldoorlog

De grootvader van Hans sloot zich met zijn gezin aan bij de NSB. Alleen oudste zoon Jan, Hans’ vader, keerde zich daarvan af en ging in het verzet. Die keuze veroorzaakte een breuk binnen het gezin, die na de oorlog herstelde. In deze eerste aflevering zijn Onno en Hans onder meer bij het Nationaal Archief, waar ze een ontdekking doen.

Wanneer is In de Ban van Goed en Fout op televisie te zien?

Deze aflevering van In de Ban van Goed en Fout is op 30 april vanaf 22:37 uur te zien op NPO2.

Meer over