OranjeLeeuwinnen spelen oefenduel tegen Noorwegen

11 oktober 2022 09:21 | kijktips | Door Judith Regeling

© ANP / Gerrit van Keulen
De OranjeLeeuwinnen - onder leiding van de nieuwe bondscoach Andries Jonker - mogen weer aan de bak. Ze spelen namelijk vanavond een oefentoernooi tegen Noorwegen.

Nog geen vijf dagen geleden plaatsten de OranjeLeeuwinnen - die nu onder leiding staan van hun nieuwe bondscoach Andries Jonker - zich voor het WK dat in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland plaatsvindt. Dat kostte ze wel wat moeite. De dames wisten namelijk pas in de laatste paar minuten van een zinderende thriller tegen IJsland de 1 - 0 te maken. Oefening baart kunst, is de bekende uitspraak. Daarom wordt er vanavond een oefenduel tegen Noorwegen gespeeld.

Vivianne Miedema

Toch zullen daar niet enorm veel bekende gezichten in te zien zijn. In aanloop naar deze match meldden al enkele speelsters zich af en kregen sommige verplichte rust van hun bondscoach. Het gaat hierbij om Lineth Beerensteyn (die de match mist vanwege privéomstandigheden), Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen en ook Vivianne Miedema is niet van de partij. De plek van die laatste zal worden ingenomen door Katja Snoeijs van Everton. 

Meer over