Jeroen Pauw in Oekraïne

Jeroen Pauw gaat naar oorlogsgebied in Jeroen Pauw in Oekraïne

NPO 1 - woensdag 19 oktober om 21:29

© NOS
De Giro555-actie voor Oekraïne leverde uiteindelijk ruim 160 miljoen euro op. Jeroen Pauw reist in de special Jeroen Pauw in Oekraïne af naar het oorlogsgebied. Hij bezoekt verschillende projecten die zijn bekostigd met het geld van de actie.

Ruim zeven maanden geleden leverde Giro555 voor Oekraïne 106 miljoen euro op. Dat bedrag liep na de actie nog op tot ruim 160 miljoen. Wat is er met dat geld gebeurd?

Jeroen Pauw in Oekraïne

Jeroen Pauw reist hiervoor in Jeroen Pauw in Oekraïne af naar het conflictgebied. Hij bezoekt verschillende projecten, hulpverleners en slachtoffers. Veel oude en arme mensen zijn niet in staat om te vluchten en wonen nog in het oorlogsgebied. Hun grootste zorg is de aankomende winter. In Oekraïne is die lang, koud en laat die niet lang op zich wachten.

Giro555

Pauw bezoekt onder meer een project dat zo snel mogelijk huizen herstelt, ziekenhuizen en een organisatie die mijnen opruimt. Een andere zorg is onderwijs en ontspanning voor de achtergebleven kinderen. Ook dat wordt opgezet met het Giro555-geld.

Meer over