Kamp Van Koningsbrugge

De cursisten van Kamp van Koningsbrugge moeten opnieuw alles geven

NPO 1 - donderdag 8 juni om 20:34

© AVROTROS
De cursisten van Kamp van Koningsbrugge hebben amper geslapen of ze moeten alweer aan de bak. Na eerst een zwemtocht van 2 kilometer door ijskoud water te hebben gemaakt wacht alweer de volgende opdracht. Ze moeten graven tot ze niet meer kunnen.

Het is een van de dingen waar de cursisten mee moeten leren leven: het chronische gebrek aan slaap. Ook in de derde aflevering van Kamp Van Koningsbrugge hebben de deelnemers amper de tijd gehad om de ogen te sluiten als ze alweer aan de bak moeten. Hun doorzettingsvermogen wordt dus flink getest.

Kamp van Koningsbrugge

In deze aflevering moeten ze eerst 2 kilometer zwemmen in koud water. Tegelijkertijd worden ze mentaal op de proef gesteld, want tijdens het zwemmen moeten ze een ingewikkelde militaire boodschap zien te onthouden. Wanneer de tocht door het water is afgerond wacht ze een volgende opdracht. Ze moeten graven zonder te weten wanneer het stopt. De instructeurs doen dat om bewustzijn te creëren. De cursisten moeten volgens hen goed beseffen hoe zwaar het werk van een commando is.

Meer over