Kijktip: Carl Bernstein te gast in College tour

Twan Huys praat in deze aflevering van College Tour met Carl Bernstein. Hij zorgde met het Watergate-schandaal voor de val van de Amerikaanse president Nixon. 

College tour viert feest. Twan Huys en zijn redactie hebben voor deze honderdste aflevering Carl Bernstein als gast geregeld.

Val van Nixon

Begin jaren 70 werd deze journalist bekend toen hij samen met zijn collega Bob Woodward voor The Washington Post een reeks ongeoorloofde methodes blootlegde die waren gebruikt tijdens de presidentsverkiezingen van 1972. Uiteindelijk leidden hun publicaties tot de val van president Nixon.

Watergate-affaire

Opmerkelijk was dat het duo bij hun artikelen over deze Watergate-affaire gebruik maakte van een anonieme bron, die zich pas deze eeuw bekend maakte (FBI-onderdirecteur Mark Felt). De twee zijn overladen met prijzen, waaronder de Pullitzerprijs in 1973. Nog steeds schuift Bernstein regelmatig aan in actualiteitenprogramma's als politiek analist.

Boeken

De 72-jarige Carl Bernstein schrijft nog steeds. Zijn meest recente werk is de biografie over Hillary Clinton: A Woman In Charge: The Life of Hillary Rodham Clinton. De boeken van Bernstein en Woodward over het Watergate-schandaal, waaronder All The President's Men, is voer voor studenten journalistiek. Het werk is ook nog verfilmd in 1976, met Dustin Hoffman (Bernstein) en Robert Redford (Woodward) in de hoofdrollen.

Reageren