Kijktip: College Tour met Anton Corbijn

Twan Huys en de studenten praten met de wereldberoemde fotograaf en regisseur Anton Corbijn. Corbijn vertelt ook over zijn nieuwe film, Life.

Geen Nederlander heeft zoveel wereldsterren voor zijn camera gehad als fotograaf, grafisch ontwerper en regisseur Anton Corbijn.Hij portretteerde rocksterren als David Bowie en U2, maar ook Luciano Pavarotti en - toen nog koningin - Beatrix.

U2

In College Tour beantwoordt hij vragen van Twan Huys en de aanwezige studenten over zijn loopbaan. Die zich overigens van fotograferen uitbreidde naar grafisch ontwerp en het maken van films en videoclips. Corbijn ontwierp onder meer platenhoezen voor The Rolling Stones en regisseerde videoclips voor U2 en Depeche Mode. In 2007 volgde zijn eerste film: Control, over het leven van de zanger Ian Curtis van Joy Division. Daarna maakte hij de thrillers The American (met George Clooney) en A most wanted man.

James Dean

De nieuwe film van Corbijn komt overigens volgende maand in de bioscoop. Met Life begeeft de regisseur zich op bekend terrein: de film gaat over een fotograaf (Robert Pattinson) die foto's maakt van een beroemdheid. In dit geval is dat James Dean (Dane DeHaan), de Hollywoodlegende uit de jaren 50. Over deze film zal Corbijn in het programma vast ook het nodige willen vertellen.

Reageren