Kijktip: De eerste aflevering van De Vreemde Eend

In De Vreemde Eend stelt Irene Moors een aantal personen voor aan twee panels. Allemaal beweren ze een gekke hobby te hebben. Maar wie spreekt de waarheid?

Gezelligheid en humor: onmisbare ingrediënten in het leven van Irene Moors. Daarom is ze blij dat ze spelshow De Vreemde Eend mag presenteren, want daar mag bij gelachen worden. 'Een heerlijk programma om mijn carrière bij SBS 6 mee af te trappen', vertelt Irene, die begin dit jaar overstapte naar de zender.

De Vreemde Eend

In de show stelt ze een aantal personen voor aan twee panels. Allemaal beweren ze een gekke hobby te hebben of over een verborgen talent of geheim te beschikken. Maar wie spreekt de waarheid? 'Het gaat over vooroordelen en mensenkennis: wat denk je als je iemand voor het eerst ziet en wat denk je als je hem of haar een paar vragen hebt gesteld?' Gerard Joling en Jeroen van der Boom vormen het vaste thuisteam. Zij nemen het op tegen wisselende gasten.

Odd One In

Het format van De Vreemde Eend is niet nieuw. 'Het is afkomstig uit Engeland', vertelt Irene. 'Het heet Odd One In en is daar een enorm succes. Inmiddels is het spel al in acht andere landen op tv. We hoeven het wiel dus niet opnieuw uit te vinden.'

Wie van de Drie?

Dat het programma enigszins doet denken aan het alom bekende Wie van de drie? begrijpt de presentatrice. 'Maar toch is het anders. Ten eerste ging het daar alleen om beroepen. Bij ons gaat ook om geheimen, hobby's, verborgen talenten en eigenschappen. Bovendien zit er in De vreemde eend meer show, want mensen die een talent hebben tonen dit ook.'

Reageren