Kijktip: De eerste aflevering van Freek Vonk in Latijns-Amerika

Tot nu toe maakte Freek Vonk vooral programma's voor kinderen, maar volwassenen kunnen ook nog wat van hem leren. Dat laat de bioloog zien in Freek Vonk in Latijns-Amerika. 

Freek Vonk is op veel bijzondere plekken geweest, maar de Galapagoseilanden waren nog onbekend terrein voor hem. Tot nu. In Freek Vonk in Latijns-Amerika gaat de populaire bioloog op ontdekkingsreis door Zuid-Amerika. Hij start op de plek waar Charles Darwin zijn evolutietheorie bedacht: de archipel voor de kust van Ecuador.

Reuzenschildpad

Een van de meest iconische bewoners van de eilandengroep is de met uitsterven bedreigde reuzenschildpad. De dieren kunnen wel 250 kilo wegen. Freek treft er meteen een vrijend stelletje. En hij heeft nog meer geluk, want hij komt oog in oog te staan met een van zijn favoriete vogelsoorten: de blauwvoetgent. Ook onder water is er veel te zien. Op de bodem van de oceaan ontmoet hij een grazend en zwemmend reptiel: de zeeleguaan.

Rio de Janeiro

In de komende afleveringen reist Freek Vonk via de jungle van Costa Rica, het Ecuadoraanse Andesgebergte, de regenwouden van het Amazonegebied en de moerassen van de Pantanal naar Rio de Janeiro. Onderweg geniet hij van alles wat de natuur te bieden heeft. Het is de tweede programmareeks die de bioloog maakt voor volwassenen. Eerder was hij voor BNN in Australië. 'Het programma duurt langer, dus het geeft me de kans om dieper in te gaan op de wetenschap, de evolutie en het gedrag van dieren', vertelde hij in De wereld draait door over het verschil met de programma's die hij voor jeugdzender Zapp maakt.

Reageren