Kijktip | Dinsdag | De Echte Coassistent

Iedere student geneeskunde volgt in het vijfde jaar van de studie verplicht tien coschappen, een soort stageperiodes bij de verschillende geneeskundige specialismen. Aan het eind van die periode kiezen ze hun definitieve specialisatie. Spannend, maar ook zwaar werk, zo blijkt in de nieuwe realityserie De Echte Coassistent.

Zes studenten worden tijdens hun coschappen gevolgd. Wie zijn deze zes artsen in spe?

Josien (24)

Josien is enthousiast en positief. Ze wil gynaecoloog worden, maar vindt in feite elk coschap interessant. Chirurgie en spoedeisende hulp hebben haar interesse.

Joost (24)

Joost is prestatiegericht en wil snel resultaten zien. Hij geniet ervan als 'zijn' patiënt daags na een ingewikkelde operatie alweer naar huis kan. Zijn voorkeur gaat uit naar chirurgie, maar ook orthopedie lijkt hem wel wat.

Lotte (23)

Lotte is ontzettend enthousiast en blij dat ze nog even de tijd heeft voordat ze moet kiezen voor één specialisme. Ze vindt in elk coschap dingen die haar aanspreken.

Jonathan (23)

Jonathan twijfelt totaal niet meer: hij gaat voor keel-, neus- en oorheelkunde. Hij vindt patiëntencontact belangrijk en geniet van het feit dat bij KNO een zeer gevarieerd scala aan klachten langskomt.

Suzan (23)

Suzan is een echte aanpakker en gaat elk consult met een patiënt goed voorbereid in. Haar voorkeur ligt bij huisartsengeneeskunde en ze kijkt erg uit naar dat coschap.

Willem (25)

Willem gaat graag met patiënten om en houdt van praktische specialismen. In oogheelkunde kan hij die twee zaken combineren. Het blijft wennen dat patiënten hem aanspreken met 'dokter'.

Reageren