Kijktip: KNVB Beker finale: Feyenoord - Utrecht

Feyenoord en FC Utrecht mogen na een zinderende bekercampagne uitmaken wie er met de felbegeerde bokaal vandoor gaat.

Zelden verliep het toernooi om de KNVB-beker zo verrassend als dit seizoen. Feyenoord en FC Utrecht mogen na een zinderende bekercampagne uitmaken wie er met de felbegeerde bokaal vandoor gaat. SBS 6 is er live bij in de Rotterdamse Kuip. Feyenoord kijkt terug op een moeizaam jaar waarin onder meer een negatief clubrecord werd neergezet van niet minder dan zeven competitienederlagen op rij. Als de Rotterdammers de beker winnen, sluiten ze het seizoen alsnog positief af.

Utrecht

FC Utrecht draait daarentegen al tijden verdienstelijk. Dat de Domstedelingen in bekerverband boven zichzelf uitstijgen, bewezen ze onder meer door in de kwartfinale PSV uit te schakelen. Met de fitte aanvallers Ruud Boymans en Sebastien Haller treedt Utrecht bovendien in volle oorlogssterkte aan.

Dirk Kuyt

Dirk Kuijt is alweer toe aan de derde eindstrijd in zijn rijke loopbaan. De 35-jarige Katwijker speelde de eerste twee bekerfinales in het shirt van de tegenstander van vandaag, FC Utrecht. Nadat hij de bokaal een seizoen eerder aan zijn neus voorbij zag gaan, was het in 2003 wel raak. Mede door een goal van Kuijt won Utrecht destijds met 4-1 van Feyenoord. En dat terwijl hij net een contract had getekend bij de Rotterdammers. In de drie seizoenen die hij voor Feyenoord uitkwam, wist hij de bekerfinale niet meer te bereiken.

Reageren