Kijktip: Nieuwe afleveringen van Law & order: Special Victims Unit

Na de herhalingen van de afgelopen maanden zendt NET 5 eindelijk weer nieuwe afleveringen van Law & order: Special Victims Unit uit.

In het slot van het vorige seizoen ontfermde brigadier Benson (Mariska Hargitay) zich over het weesjongetje Noah. We zijn inmiddels vier maanden verder en ze is nu officieel zijn pleegmoeder. Rechercheur Amaro (Danny Pino) is gedegradeerd tot politieagent, nadat hij aan het einde van de vorige reeks een verdachte mishandelde.

Dominick Carisi

Hij stuit nu tijdens een undercoveroperatie op een zaak die verband houdt met de moord op Noahs moeder en schakelt zijn oud-collega's in. Het politieteam krijgt dit nieuwe seizoen versterking van de jonge rechercheur Dominick Carisi (Peter Scanavino). Al snel blijkt dat hij nog veel moet leren.

Langstlopende serie

Dit is de eerste aflevering uit het zestiende seizoen van Law & Order: Special victims unit. Het indrukwekkende aantal seizoenen bezorgt het programma de zesde plaats op de lijst van langstlopende televisieseries (afgezien van soaps) in de Verenigde Staten. Toch zijn er volgens hoofdrolspeelster Mariska Hargitay nog genoeg verhalen te vertellen. 'Iedere dag halen zaken waarmee wij ons in de serie bezighouden het nieuws. Huiselijk geweld en racisme bijvoorbeeld. Ik voel me vereerd dat wij hier op televisie aandacht aan kunnen besteden. We vertellen verhalen die er toe doen', zegt de actrice op tvguide.com.

Reageren