Kijktip: Pinkpop 2015 - de zaterdag

Op de tweede dag van Pinkpop onder meer optredens van Dotan, Anouk, Kensington en Robbie Wiliams en Avicii. De Zweedse danceproducer scoorde nummer 1-hits als Hey Brother en Wake Me Up.

Muziekliefhebbers zijn massaal naar het diepe zuiden van het land getrokken voor Pinkpop. Zaterdag staan Robbie Williams en Avicii (bekend van de nummer 1-hits Hey brother en Wake me up op het podium. Vooral de laatste act is verrassend: in vroeger tijden stond het Limburgse festival bekend als walhalla voor de liefhebber van rock of muziek met een alternatief kantje.

Robbie

De Zweedse danceproducer biedt geen van beide. Mocht hij zich zorgen maken over de reacties van het publiek, dan kan hij te rade gaan bij Robbie Williams. De Britse zanger stond in 1999 ook al op het festival. Niemand moest iets van hem hebben en hij werd bekogeld met van alles en nog wat. Maar Robbie wist het tij te keren. Met een spetterend optreden wist de toen drie jaar eerder uit Take That gestapte boyband-boy het publiek toch voor zich te winnen.

Anouk

Iets wat Anouk ook deed tijdens haar eerste optreden op Pinkpop. Toen zij in 1998 werd bekogeld met eieren, trok ze doodleuk haar t-shirt uit en zong in haar bh verder. Anouk staat dit jaar voor de zesde keer op Pinkpop.

Pinkpop • zaterdag 13 juni, 23.00 uur NPO 3

 

Reageren