Kijktip | 't Spaanse Schaep

De lokale schone Raquel zet in deze aflevering van ’t Spaanse schaep haar zinnen op Kootje. Komt de zwoele vamp u bekend voor? Klopt: onder de donkere pruik zit Loes Luca, alias Door, verstopt. Zij speelt in navolging van Pierre Bokma, te zien als Kootje èn als diender Pablo die Door versiert, een dubbelrol in de KRO-serie.

Schuilt er diep in je een vrouw met Spaans temperament?
"Ja. Maar dat ligt best dicht aan de oppervlakte hoor, daar hoef je niet diep voor te graven. Ik heb er heel veel plezier in, in dat Spaans en dat dansen. Ik heb weleens meer Spaans gedanst. Nou ja, een soort van hè, ik doe altijd net alsof. Een beetje klakken met je hakken en het lijkt al gauw heel wat."

Hoe is je Spaans?
"Ik spreek een paar woorden en ik ken het nummer Quiero van Julio Iglesias helemaal uit m’n hoofd. Dat heb ik in de tweede aflevering gezongen: ‘Quiero enseñarte, un camino en el mar’. Dat is het wel."

Wat valt er te vertellen over Raquel?
"Raquel is een op een Hollandse man beluste Spaanse weduwe. Veel meer valt er over haar niet te zeggen. Het is een typetje, er zit niet heel veel diepgang in. Ze hebben me voor die rol trouwens mooi opgedirkt. Dat is weer eens wat anders. Wij zijn in de serie allemaal zoals we echt zijn: oud en lelijk, ze hebben niks weggesmeerd of strakgetrokken."

Brengen Pablo en Raquel de relatie van Kootje en Door in gevaar?
"Wie weet... Wat ik leuk vind aan die dubbelrollen van Pierre en mij is dat we elkaar nu via een omweg toch krijgen. Kootje en Doortje willen elkaar wel, maar draaien altijd maar om de hete brij heen. Dat blijft, het mag nooit echt wat worden. Maar als Pablo en Raquel kan het weer wel. We gaan eigenlijk vreemd met elkaar, dat is grappig."

Reageren