Kijktip: Vleesfobie in Bizarre Eters

26 januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

Slik- en stikangst, een frikandellenverslaving en een dieet van roze koeken: al deze situaties komen aan bod in het nieuwe seizoen van Bizarre Eters. Dennis Weening gaat met voedingspsycholoog Lieveke Goossens de strijd aan met de eetstoornissen van twaalf kandidaten.

Slik- en stikangst, een frikandellenverslaving en een dieet van roze koeken: al deze situaties komen aan bod in het nieuwe seizoen van Bizarre Eters.

Eetstoornissen 

In dit realityprogramma gaat Dennis Weening met voedingspsycholoog Lieveke Goossens de strijd aan met de selectieve eetstoornissen van twaalf kandidaten. Voor hen staat het leven geheel in het teken van eten, maar niet op een positieve manier. Ze proberen hun angsten voor of verslaving aan bepaald soort voedsel te overwinnen. Dat gaat regelmatig gepaard met de nodige emoties.

Vleesfobie 

De 33-jarige Elvira lijdt bijvoorbeeld aan een vleesfobie, door de bezoekjes aan de slagerij van haar vader als klein meisje. Onder begeleiding komt ze stapje voor stapje dichterbij het einddoel: een gezond eetpatroon.

Boerderij 

De presentatie is ook dit seizoen weer in handen van RTL-gezicht Dennis Weening. Samen met Goossens neemt hij de kandidaten mee naar een boerderij waar ze langzaam kennismaken met de bron van voedsel. Ze gaan het land op om zelf groente te oogsten en maken kennis met een biologische veehouderij. In een interview met het AD vertelt de presentator dat hij zelf vroeger ook een lastige eter was: 'Tot mijn twaalfde ben ik best heel lastig geweest. Ik had een hekel aan andijvie en aan alles met sliertjes. Nu ik dit programma heb gemaakt, heb ik gemerkt dat mijn problemen eigenlijk best wel meevielen.'

Meer over